//Lonneke van der Avoort
Lonneke van der Avoort2019-01-09T12:25:45+00:00

Lonneke van der Avoort

Werktijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lonneke van der Avoort
Lonneke van der Avoort

Specialisaties

Bekkenfysiotherapie
Fysiotherapie bij littekens
Oedeemtherapie
Oncologische revalidatie
Medical taping
postoperatieve revalidatie

Lonneke van der Avoort (1974) werkzaam bij Fysiotherapie de Goffert sinds 1 maart 2014.

In 1997 is ze afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de Hogeschool van Utrecht.  In 1998 heeft ze de opleiding oedeemtherapie/ manuele lymfedrainage gedaan. Sindsdien werkt ze als algemeen-en oedeemfysiotherapeute.

Lonneke heeft veel patiënten gezien die behandeld zijn voor (borst)kanker en last blijven houden van pijn, oedeem en bewegingsbeperking mede door strak littekenweefsel . Dit beperkt de mobiliteit van gewrichten maar ook de afvoer van lymfevocht. Ze heeft hiervoor cursussen gevolgd van Willie Fouri, gericht op het mobiliseren van de fascie(verschuifbaarheid van de huid/ spieren) en de littekens.  De combinatie van lymfdrainage , fascietechnieken, actieve oefeningen en evt. lymfetaping  in een behandeling geeft goede resultaten.

Verder behandelt ze sinds 2007 vrouwen en mannen met bekkenbodemproblematiek (stress-/  urge- / gecombineerde urine-incontinentie en vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten. (Cecile Röst/ ZwangerFit)

In 2017 heb ik de cursus endoprothesen  (nieuwe heup/ knie) gevolgd.

De afgelopen jaren ben ik me verder gaan specialiseren in de oncologische patiënt (actieve revalidatie/ littekenbehandeling/ invloed van chemo en bestraling op het functioneren/ oedeemtherapie / lymfetaping etc)

Lid van OncoNet.