Lonneke van der Avoort

Werktijden: maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag

Lonneke van der Avoort (1974) werkzaam bij Fysiotherapie de Goffert sinds 1 maart 2014.

In 1997 is ze afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de Hogeschool van Utrecht.  In 1998 heeft ze de opleiding oedeemtherapie/ manuele lymfedrainage gedaan. Sindsdien werkt ze als algemeen-en oedeemfysiotherapeute.

Lonneke heeft veel patiënten gezien die behandeld zijn voor (borst)kanker en last blijven houden van pijn, oedeem en bewegingsbeperking mede door strak littekenweefsel . Dit beperkt de mobiliteit van gewrichten maar ook de afvoer van lymfevocht. Ze heeft hiervoor cursussen gevolgd van Willie Fouri, gericht op het mobiliseren van de fascie(verschuifbaarheid van de huid/ spieren) en de littekens.  De combinatie van lymfdrainage , fascietechnieken, actieve oefeningen en evt. lymfetaping  in een behandeling geeft goede resultaten.

Verder behandelt ze sinds 2007 vrouwen en mannen met bekkenbodemproblematiek (stress-/  urge- / gecombineerde urine-incontinentie en vrouwen met zwangerschapsgerelateerde bekkenklachten. (Cecile Röst/ ZwangerFit)

In 2017 heb ik de cursus endoprothesen  (nieuwe heup/ knie) gevolgd.

De afgelopen jaren ben ik me verder gaan specialiseren in de oncologische patiënt (actieve revalidatie/ littekenbehandeling/ invloed van chemo en bestraling op het functioneren/ oedeemtherapie / lymfetaping etc)

Lid van OncoNet.