Post-operatieve revalidatie

Hieronder verstaan we onder andere de voorbereiding op en de nabehandeling van een operatie aan het bewegingsapparaat. In veel gevallen gaat het om een operatie aan de schouder, elleboog, hand, heup, knie, enkel of rug. Bijvoorbeeld een cuff-repair, voorstekruisband reconstructie, een kijkoperatie of een totale knie of heup operatie. Ook revalidatie na botbreuken, met of zonder osteosynthesemateriaal  en trauma’s komen veel voor.

Voor geplande operaties staat adviseren en informeren centraal. Wat staat u te verwachten na de operatie. U leert omgaan met hulpmiddelen zoals krukken. Ook kan het verstandig zijn om voor de operatie voorwaarden voor het  herstel te verbeteren. We merken dat mensen die beter geïnformeerd en beter getraind een operatie ingaan ook sneller en beter herstellen na de operatie.

Na de operatie is er begeleiding van begin tot einde, van krukken tot hardlopen en van bij u thuis tot op de sportclub als dat nodig is.

Tijdens uw revalidatie na de operatie houden wij contact met uw specialist in het ziekenhuis om hem of haar op de hoogte te houden van uw progressie.

Wat kunt u verwachten:

  • Kennis op het gebied van postoperatieve-/orthopedische revalidatie
  • We komen aan huis als dat nodig is
  • We maken gebruik van alle faciliteiten die Avalon Fitcentre ons biedt
  • Persoonlijke aandacht
  • Bij behandeldoel terugkeer naar sport kan ook op het veld (bijvoorbeeld tennisbaan, voetbalveld, hockeyveld ed.) geoefend worden met de fysiotherapeut