Anneke Dekkers-Klerken

Werktijden: maandag, maandagavond, dinsdag, woensdag en donderdag

Anneke Dekkers-Klerken (1969) is in 1991 afgestudeerd aan de opleiding fysiotherapie te Nijmegen.

Direct na de opleiding is zij gestart in de praktijk van Fysiotherapie De Goffert en op de afdeling revalidatie van de Sint Maartenskliniek te Nijmegen. Van 1993 tot 2015 is zij werkzaam geweest in een praktijk voor fysiotherapie in Brakkenstein (Nijmegen). Vanaf 2015 is ze teruggekeerd naar Fysiotherapie De Goffert.

Naast de algemene fysiotherapie is zij gespecialiseerd in revalidatie na trauma’s, postoperatieve revalidatie (nieuwe heup, nieuwe knie, schouderoperaties), geriatrische fysiotherapie en sportspecifieke revalidatie (o.a. tennis, hockey, voetbal, hardlopen).

Het doel van de therapie is het onderhouden en/of verbeteren van functies, het verminderen van pijnklachten en het verhogen van de belastbaarheid. Het middel is actieve revalidatie, waarbij kwaliteit van beweging en leren omgaan met belasting en belastbaarheid van het lichaam voorop staat. Functionele looptraining en oefentherapie zijn een belangrijk onderdeel van de therapie. Hierbij kan Anneke ook Medical Taping ter ondersteuning gebruiken.

De uitdaging en liefde voor het vak van Anneke ligt ook bij de geriatrische patiënt.

De veilig thuiswonende oudere verdient steeds meer aandacht en goede, deskundige begeleiding. Anneke heeft de cursus “valpreventie” en de cursus “In Balans” gevolgd. Dat zijn interventies om de stazekerheid van ouderen te bevorderen en daarmee het aantal valongevallen te verminderen.

Onder het motto ‘bewegen betert’ is Anneke ervaren in het opstellen van individuele oefen/beweegprogramma’s zoals bij artrose, COPD, diabetes ed.

In Avalon fitcentre kunnen deze oefenprogramma’s plaatsvinden, maar er zijn ook functiegerichte trainingen die mensen thuis kunnen doen.

Belangrijk daarbij is dat bewegen functioneel en leuk moet zijn. De mensen moeten het als zinvol ervaren en het met name ook kunnen/leren toepassen in hun dagelijks leven.