Orthopedische revalidatie

Doel van de orthopedische revalidatie
Orthopedische revalidatie heeft als doel de gewrichtsfunctie (schouder, elleboog, hand, heup, knie, enkel of rug) te verbeteren, de pijn te verminderen, de belastbaarheid te verbeteren, de coördinatie en het uithoudingsvermogen te vergroten en de spierkracht te versterken. Via gerichte oefeningen en trainingsschema’s worden de functies die u nodig heeft in het dagelijkse leven, in uw werk en bij het sporten, weer hersteld.

Oefentherapie in het revalidatieproces

Uit onderzoek is gebleken dat oefentherapie een belangrijke interventie is in het revalidatieproces na een operatie. De immobilisatieperiode na een operatie is door de jaren heen bij een aantal operaties ook flink verkort. Oefentherapie is dus belangrijk en daarvoor hebben we een samenwerkingsverband met Avalon Fitcentre. Een gezellig fitnesscentrum met een grote oefenruimtes, veel trainingsapparatuur (cardio en kracht), losse materialen en gewichten.

Functionele looptraining en houdingsoefeningen maken integraal deel uit van de revalidatiebehandeling. Niet alleen herstellen maar ook preventie op lange termijn is een belangrijk onderdeel. De kwaliteit van houding en beweging staan voorop rekening houdend met de mogelijkheden en wensen van het individu.