Verzekeringsrecht

De zorgverzekeraar verplicht de fysiotherapeut om uw verzekeringsrecht te controleren. Daarom zult u bij de eerste afspraak worden gevraagd naar uw verzekeringsbewijs en uw identificatiebewijs (paspoort of ID-kaart). Daarnaast checkt de fysiotherapeut apart uw verzekeringsrecht (aanvullende verzekering) via Vecozo (een controlesysteem voor medici).

Wij hebben contracten met alle zorgverzekeraars. Indien u een aanvullende verzekering hebt waarin fysiotherapie vergoed wordt zullen wij uw behandelingen rechtstreeks bij uw zorgverzekeraar declareren (Zie ook “Hoe declareren wij uw behandeling”). N.B. Als u gekozen heeft voor een restitutiepolis sturen wij de nota naar u.

Ook indien u behandeld wordt voor chronische fysiotherapie, zullen wij uw behandelingen rechtstreeks declareren bij uw zorgverzekeraar. (Zie ook “Hoe declareren wij uw behandeling”).

In het geval u niet aanvullend verzekerd bent en u heeft NIET chronische fysiotherapie zal u van ons een nota ontvangen. Hierop gelden onze betalingsvoorwaarden. (zie ook “Betalingsvoorwaarden”).

Indien achteraf blijkt dat uw verzekering verlopen of veranderd is en er daardoor geen recht (meer) was op een vergoeding voor fysiotherapie zult u alsnog een nota van ons ontvangen.

Wij raden u aan uw verzekeringspolis na te lezen tot welk bedrag of voor hoeveel behandelingen u verzekerd bent voor fysiotherapie. Dit is noodzakelijk omdat er vrijwel ieder jaar veel veranderingen plaatsvinden inzake de vergoeding voor fysiotherapie.

Wanneer uw maximale vergoeding van de aanvullende verzekering bereikt is, worden de kosten van uw bezoek aan onze praktijk aan u persoonlijk in rekening gebracht (zie ook “Behandel tarieven”).