Nieuws / ontwikkelingen coronavirus 

(bijgewerkt op woensdag 6 mei 2020)

Groen licht! De fysiotherapeutische zorg wordt opgeschaald. Update 5 mei 2020

In de komende periode mogen we onze fysiotherapeutische zorg gaan opschalen. Dit betekent dat we nog steeds kritisch blijven kijken in welke vorm een fysiotherapeutisch consult het beste plaats kan vinden. Het kan zijn door een behandeling in onze praktijk, een behandeling aan huis of door een videoconsult. Ook in Medisch Centrum St Anna zijn we weer gestart. Voor functionele looptraining kan bij goed weer ook voor buiten worden gekozen. Samen met u, maken we in goed overleg deze afweging.

In onze praktijk nemen we uiteraard de noodzakelijke maatregelen om op een verantwoorde manier zorg te kunnen leveren. Dit betekent o.a. dat we de 1,5 meter afstand regel hanteren, geen handen schudden en onze hygiënemaatregelen nemen. Wanneer collega’s (of huisgenoten van collega’s) klachten ervaren, zal de behandeling afgebeld worden.

Bij uw bezoek aan onze praktijk vragen we van u:

 • kenbaar te maken als u of uw huisgenoten (milde) klachten ervaren, passend bij corona (neusverkoudheid, hoesten, benauwdheid of koorts)
 • niet te vroeg naar de praktijk te komen (max. 5 minuten voor de afspraak), of buiten of in de auto te wachten. Om de drukte in de wachtkamer zo laag mogelijk te houden
 • alleen naar uw afspraak te komen, tenzij er sprake is van een uitzondering (bijvoorbeeld bij kinderen of wanneer hulp nodig is)
 • schone handdoeken mee te nemen (1 grote en 1 kleine, of 1 grote badhanddoek , of een hoeslaken)
 • bij binnenkomst uw handen goed te desinfecteren zoals aangegeven bij binnenkomst, handen wassen voor en na de afspraak
 • elkaar in de gangen en bij trappen ruimte te geven en daarmee de 1,5 meter afstand te respecteren
 • hoest en nies in je elleboog. Bij griep of andere luchtwegklachten kom je niet!

Als het nodig is, maakt de fysiotherapeut gebruik van persoonlijke beschermingsmiddelen. Mogelijk vragen we u ook om een mondkapje te dragen. In de praktijk houdt iedereen zo veel mogelijk 1,5 meter afstand van elkaar.

Samen doen we er alles aan om verspreiding van het coronavirus te voorkomen: uw fysiotherapeut vertelt je welke fysiotherapeutische zorg mogelijk is. We vertrouwen erop dat je begrip hebt voor de maatregelen.

Wij kijken er naar uit u weer te mogen ontvangen in onze praktijk! Heeft u vragen, stel ze gerust. We helpen u graag.

Revalidatie na corona Update 22-04-2020

Bent u zelf in aanraking gekomen met het coronavirus? Wij hopen dat het goed met u gaat. Het kan zijn dat u verzwakt bent en dat u weer moet aansterken. Wij willen u hier graag bij helpen. Omdat het virus met name de luchtwegen aantast is het belangrijk dat u begeleid gaat worden door een gespecialiseerde longfysiotherapeut. In onze praktijk ​is dat Kim Keeling .

Fysiotherapie de Goffert heeft alle kennis en middelen in huis om u optimaal te begeleiden bij deze revalidatie. Wij hebben ons de afgelopen weken, in samenwerking met verschillende ziekenhuizen en andere samenwerkingsverbanden, goed verdiept in het coronavirus en de bijpassende revalidatie. Door de korte lijntjes kunnen we daarnaast goed op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen en onze therapie aanpassen en verbeteren als dat nodig is. Ook is er nauw contact met andere zorgverleners zoals huisartsen, diëtisten, ergotherapeuten en logopedisten. Mocht het tijdens de revalidatie nodig zijn, dan zal de fysiotherapeut het contact voor u leggen.

De therapie kan op verschillende manieren plaatsvinden:

 • Begeleiding op afstand: contact met de longfysiotherapeut gebeurt telefonisch of middels beeldbellen.
 • De longfysiotherapeut komt bij u thuis. Afhankelijk van de besmettingskans kan dit met of zonder beschermende kleding.
 • In 1 van onze praktijklocaties in Nijmegen, te weten praktijk Dobbelmannweg 118,

Medisch Centrum St Anna en Avalon Fitcentre (wanneer weer mogelijk).

Tijdens het eerste telefonische contact zal worden gekeken naar de vorm die in uw geval het beste uitkomt.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van deze therapie? Neem dan gerust contact met ons op. ​Bel naar 0243552268 of mail naar info@fysiotherapiedegoffert.nl.

AAN ONZE CLIËNTEN/PATIËNTEN – VEILIG VIDEOBELLEN Update 3 april

Voor uw en onze veiligheid zetten wij de meeste van onze behandelingen voorlopig voort middels (video)bellen. We maken gebruik van oa. Clickdoc videobellen.

Op de praktijk of aan huis worden nog slechts medisch noodzakelijke behandelingen gepland, steeds in overleg met de fysiotherapeut (dat kan nu zonder overleg met de huisarts!). Bij twijfel overlegt de fysiotherapeut met de huisarts.

U bent echter van harte welkom voor een videobel-consult met een van onze fysiotherapeuten voor:

 • het stellen van een diagnose
 • behandelingen en adviezen – uiteraard maken we gebruik van  huiswerkoefeningen, filmpjes en protocollen
 • corona gerelateerde adviezen met betrekking tot
  • thuiswerken
  • gezondbewegen en ontspanning
  • thuisoefenenOok in deze tijden willen wij er voor onze patiënten zijn. Schroom niet om vragen te stellen of een afspraak te maken.of per telefoon: 024-3552268. 
  • Team Fysiotherapie de Goffert
  • Zorg goed voor uzelf.
  • U kunt ons bereiken via e-mailinfo@fysioterapiedegoffert.nl
  • Uiteraard zorgen wij voor een simpele manier om veilig te (video)bellen. Hierover wordt u geïnformeerd bij het maken van een afspraak.

Update coronavirus 17 maart 2020

De overheid heeft aan de fysiotherapeuten gevraagd om juist nu te blijven handelen om de druk op de huisartsen niet nog verder te laten stijgen. Natuurlijk met de juiste voorzorgsmaatregelen.

Om schouder aan schouder met de huisartsen en medici te staan, blijft onze locatie op Dobbelmannweg 118 open voor het geven van Fysiotherapeutische zorg of anders als primair aanspreekpunt voor houding en beweging gerelateerde zorg.

We willen jou en een ieder graag helpen en de drukte voor beweegzorg bij de overbelaste huisarts en ziekenhuizen te ondersteunen. Ook wij houden mensen op de been en zorgen er zo voor dat mensen minder beroep hoeven te doen op huisartsen en ziekenhuizen.

 • Je kunt zonder verwijzing bij ons terecht, dus niet eerst naar de huisarts. Indien toch nodig zullen wij de huisarts berichten.
 • Waar mogelijk en noodzakelijk helpen we je telefonisch of digitaal
 • We zullen samen creatief zijn om ook in een thuissetting of buitenlocatie jou zo goed mogelijk te helpen.

Regel 1: blijf thuis indien u ziek bent, koorts hebt en hoest. Ook wij volgen strikt het RIVM. We werken volgens de huidige richtlijnen van het RIVM en blijven deze op de voet volgen.

We zetten met zijn allen de schouders eronder en we wensen iedereen veel sterkte!

Team Fysiotherapie de Goffert

bericht maandag 16 maart 2020:

In de strijd tegen het Coronavirus, heeft de overheid steeds strengere maatregelen moeten nemen. Nederland kan dit virus alleen de baas als we met zijn allen goed communiceren en blijven samenwerken.

Fysiotherapie de Goffert heeft in verband met deze maatregelen de volgende besluiten genomen van maandag 16 maart tot maandag 6 april:

 • De niet urgente behandelingen worden uitgesteld of omgezet in een telefonisch consult.
 • Urgente (eventueel ook nieuwe) patiënten worden in goed overleg op praktijk Dobbelmannweg behandeld met gespreide werktijden van onze fysio’s om risico’s te vermijden.
 • In individuele gevallen kunnen we in goed overleg maatwerk leveren, zoals bv een behandeling in de buitenlucht, telefonisch (facetime) consult, etc
 • We zorgen voor een goede telefonisch bereikbaarheid op werkdagen tussen 9.00 en 16.30 uur. Op die tijdstippen zal er een fysiotherapeut u te woord staan.
 • Mocht u er door eventuele drukte niet door komen kunt u ons natuurlijk ook mailen. info@fysiotherapiedegoffert.nl. We zullen deze extra goed in de gaten houden. We bellen u dan zo spoedig mogelijk terug.
 • Tot 6 april zullen er geen afspraken voor de fysiotherapie op de locaties Medisch Centrum St Anna en Avalon fitcentre gepland worden. (N.B. Avalon fitcentre is vooralsnog tot 6 april gesloten)

Bij eventuele vragen kunt u ons bellen op telefoonnummer 024-3552268 of 024-8906362

Vriendelijke groeten,
Fysiotherapie de Goffert
Dobbelmannweg 118