Elske Cornelissen

Werktijden: woensdag en vrijdag

Elske Cornelissen
Elske CornelissenBIG: 39920953204

Specialisaties o.a.

Kinderfysiotherapie
Medical taping

Elske Cornelissen (1992) werkt sinds juni 2018 bij Fysiotherapie de Goffert.

Elske is in maart 2016 afgestudeerd als fysiotherapeute aan de HAN in Nijmegen. Ze heeft vervolgens op verschillende plekken werkervaring opgedaan waardoor ze breed inzetbaar is. In 2013 (Zuid-Afrika) en 2016 (Cambodja) heeft ze een periode gewerkt als fysiotherapeut in het buitenland. Tijdens de 5 maanden in Zuid-Afrika heeft ze zich met name gericht op het behandelen van kinderen. Vanaf dat moment is haar interesse in de kinderfysiotherapie steeds groter geworden. Daarnaast was het belangrijk om rekening te houden met de andere taal en cultuur bij het maken van het behandelplan en uitvoeren van de therapie. Hierdoor kijkt ze niet alleen lokaal naar de klacht maar ook naar de mens en het lichaam in zijn geheel.

In 2016 heeft Elske het Medical Taping Certificaat behaald en elk jaar volgt ze een herhalingscursus voor haar reanimatie certificaat.

Daarnaast is ze sinds 2016 werkzaam bij Stichting Koprol, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking. Elske geeft zaterdagochtend rolstoelhockeyles aan kinderen met een beperking. Ook zet ze zich in als vrijwilligster bij Stichting CAP (Centra voor Aangepast Paardrijden), waar ze op de Maartenshoeve kinderen met een beperking begeleid bij de werkzaamheden rondom de manege.

Elske richt zich met name op de kinderfysiotherapie binnen de praktijk. Het gaat hierbij om kinderen van 2 tot 18 jaar met gevarieerde problematiek en hulpvragen. De behandelingen verlopen zoveel mogelijk spelenderwijs, aansluitend bij de leeftijd en ontwikkelingsfase van het kind.

Behandelindicaties voor de kinderfysiotherapeut kunnen zijn:

  • Motorische ontwikkelingsproblemen (bijv. problemen met balvaardigheid, springen, knippen, veters strikken)
  • Lage spierspanning/te weinig spierkracht
  • Afwijkend looppatroon (bijv. veelvuldig struikelen/vallen, tenengang)
  • Orthopedische problematiek
  • Blessures bij het sportende kind
  • Schrijfproblematiek
  • Verminderde conditie/problemen met de luchtwegen
  • Pijnklachten

Kinderfysiotherapie wordt door de zorgverzekeraars minimaal 18x vergoed vanuit de basisverzekering.

Ze zal daarnaast ook volwassenen blijven zien.