//Anke van den Broek
Anke van den Broek2018-06-14T11:31:07+00:00

Anke van den Broek

Werktijden: dinsdag en donderdag hele dag

Anke van den Broek
Anke van den Broek

Specialisaties

Echodiagnostiek
Medical taping
Orthopedische revalidatie
Sportrevalidatie / Sportfysiotherapie
Postoperatieve revalidatie

Anke van den Broek (1985) is vanaf 1 september 2017 werkzaam bij Fysiotherapie de Goffert.

Anke is in 2007 afgestudeerd als algemeen fysiotherapeute aan de HAN in Nijmegen. Daarnaast is ze in het laatste jaar van de reguliere opleiding gestart met de 2-jarige ESP opleiding tot sportfysiotherapeut. Deze opleiding heeft zij in 2008 succesvol afgerond. In de praktijk ligt haar interesse met name bij het actief revalideren van patiƫnten met (sport)blessures aan de schouder en onderste extremiteit. Ook heeft Anke veel ervaring met postoperatieve revalidatie.

De laatste jaren heeft Anke zich ook met plezier toegelegd op de diagnostiek van klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat middels echografie. In 2014 heeft zij de opleiding tot musculoskeletaal echografist afgerond en sindsdien houdt zij zich intensief bezig met echodiagnostiek. In de praktijk richt Anke zich met name op de beoordeling van spieren, pezen, slijmbeurzen, banden en kapsel. Ze heeft zich hierbij gespecialiseerd in de schouder, maar voert ook regelmatig echografisch onderzoek uit van de elleboog, pols, knie en enkel (inclusief achillespees en hiel).

Naast haar werkzaamheden als (sport)fysiotherapeut en musculoskeletaal echografist heeft Anke veel affiniteit met wetenschappelijk onderzoek. Ze wil graag een bijdrage leveren aan de wetenschappelijke onderbouwing van het vak fysiotherapie. In het kader hiervan is zij in 2015 gestart met de masteropleiding tot klinisch gezondheidswetenschapper (richting fysiotherapiewetenschap) aan de Universiteit Utrecht. In 2018 hoopt zij deze opleiding af te ronden.